Te afli in: Pensiunea CerasuTabara de cercetasi → Activitati in TABARA CERCETASILOR

Activitati in TABARA CERCETASILOR

Activitati de baza

Jocuri. Se vor face jocuri cu diferite teme şi obiective precum jocuri de cunoaştere, de comunicare, de sudarea echipelor ce vor participa la celelalte acţiuni. Aceste jocuri au menirea de a destinde atmosfera şi de a
facilita cunoaşterea între cercetaşi şi copiii din tabără. Ele vin în sprijinul tuturor celorlalte activităţi care necesită o legătură interpersonală foarte puternică. În fond, jocul este natura copilului şi trebuie să le creem toate condiţiile pentru a se manifesta şi exprima liber, în acord cu vârsta şi personalitatea fiecăruia.

Atelierul de orientare. În urma acestui atelier copiii vor avea cunoştinţe elementare dar şi suficiente pentru a se descurca oricând în mijlocul naturii, cu ajutorul busolei şi al unei hărţi dar şi alte mijloace improvizate. La început, se va expune partea teoretică a atelierului. Ulterior cunoştinţele acumulate se vor fixa cu ajutorul unor întrebări foarte simple şi prin câteva exerciţii practice. Finalitatea atelierului constă într-un concurs numit „Vânătoarea de comori”. Acesta este un concurs cu indicii descoperite prin orientarea cu ajutorul busolei şi prin semnalizarea unor mesaje cu steguleţe. Pentru semnalizarea cu steguleţe se va ţine un atelier special.

Atelierul de semnalizare. Acesta are aceeaşi utilitate şi finalitate ca şi atelierul de orientare. În plus, are avantajul de a-i familiariza pe copii cu lucrul în echipă, având cu toţii prestabilit acelaşi obiectiv.

Vânătoarea de comori. Se va alege un traseu din preajma satului. Vor fi testate capacitatea de a colabora cu membrii echipei şi de a fi un sprijin pentru ceilalţi. Echipa câştigătoare va primi diplome care le atestă calitatea de „vânător de comori”,

Programul de seară. Acesta va include  jocuri si cântece. În cadrul acestui program copii vor avea ocazia să lege prietenii cu cercetaşii, dar mai ales să se bucure de o atmosferă veselă şi dinamică.

Atelierul de estetică şi bune maniere. În cadrul acestui atelier, într-un cadru de discuţii cât mai degajat, vom vorbi despre metodele cele mai simple pentru a avea tot timpul o ţinută îngrijită şi adecvată şi un aspect plăcut. Nu sunt de neglijat nici bunele maniere care vor constitui şi ele subiect de discuţie. Scopul acestui atelier este acumularea unui bagaj esenţial de cunoştinţe care să le permită integrarea cât mai uşoară în societate, comunitate etc.

Aerobic. Sportul nu trebuie să lipsească din viaţa nimănui, el contribuie la sănătatea fizică şi psihică a celor care îl practică. Din aceste motive dorim să cultivăm atenţia pentru sport şi sănătate prin efectuarea, de exerciţii uşoare timp de 20 de minute zilnic.

Alte activităţi sportive: volei, fotbal, badmington.

© 2009 - 2021 Pensiunea Cerasu. POWERED BY WORDPRESS AND WPCRUNCHY