Te afli in: Pensiunea CerasuObiective turistice → Cetatea La Ciuga

Cetatea La Ciuga

Cetatea de la Ciuga

Cetatea de la Ciuga

In “Buletinul Societati Regale de Geografie”, Ecaterina Zaharescu pomeneste de insemnatatea cai militare romane care merge pe Valea Drajnei, prin Slon si din vestigile castrului roman de la Slon, descoperit de Cezar Boliac in 1869.

Cercetarile intreprinse pe aceste meleaguri au dus la identificarea sigura a doua cetati. Pe dealul ”La Ciuga” se afla urmele unei cetati de lemn datand de la sfarsitul sec VI si inceputul sec IX.

Aceasta prima cetate este suprapusa de o alta construita si datata la sfarsitul sec IX si inceputul sec. X, peste aceasta, find construita o a treia cetate din piatra.

De altfel, printre localnici circula legenda ca aici ar fi ingropata o comoara constand in monede si obiecte din aur. Zeci sau sute de localnici cu ani in urma, au scormonit pamantul din acest deal, convinsi mai mult sau mai putin ca vor fi norocosi sa dea de comoara ce se vehiculeaza ca ar fi aici, fara insa a se gasi ceva.

Se spune ca in anumite nopti din zilele lunilor septembrie si octombrie pe acest deal apare o flacara misterioasa care ar desemna locul unde se afla ascunsa comoara, de altfel, sateni mai denumesc dealul si “La Comoara”.

© 2009 - 2022 Pensiunea Cerasu. POWERED BY WORDPRESS AND WPCRUNCHY